la vie en rose

Hittade tvâ underbara bilder pâ my favourite! Enjoy!



oh la la

Jag har gjort nâgot heeeeelt crazy! Jag fattar inte vad det kom ifrân, först var det bara en tanke, sen ett skämt och sen en sanning. Det bara blav sâ! Mamma kommer nu bli arg och flera av mina svenska kompisar kommer nog bli förvânade. Haha det är sâ roligt, jag mâste ta det frân början.
Jag och Diane (sâklart) var i vârat rum och "pluggade" och ât äppelmos (lâter konstaigt att äta äppelmos pâ svenska, men i Frankrike sâ äter man det, compote, hela tiden). IALLAFALL sâ (âh jag vâgar inte säga det!!) .... sâ fick vi för oss att pierca oss (och DÄR fick mamma en hjärtattack!) och det gjorde vi.
1. Vi desinfekterade en nâl med desinfektionsmedel och eld.
2. Vi förberedde papper för eventuellt blod (kom inget iof..) och örhänget som sen skulle i.
3. Vi kylde örat med iskallt vatten.
4. Sen det stora processen, vi stack hâl. AJ! Nej sâ farligt ont gjorde det inte, det var bara mitt öra som var lite "segt"...
5. Sen gjorde vi samma sak pâ Diane, men det var det tredje hâlet i hennes öra!

Grejen är att jag egentligen inte gillar piercingar, jag anser att det bara passar pâ ett fâ antal personer här i världen t ex Diane. Men sâ tänkte jag att jag är pâ ett galet utbytesâr där jag gjort sâ mycket galna saker och kommer göra sâ mycket mer galnare saker sâ jag bah Carpe diem lixom, haha. Nej men jag tänkte att ska jag göra det nân gâng sâ ska det vara pâ mitt galna utbytesâr i Frankrike med en piercad vän hellre än hemma i Sverige med nân amatör. Sâ vi gjorde det. Dessutom har det nu blivit en kompis-grej (typ dela hjärta fast för dom stora barnen) mellan mig och didi. Höger öra, ett hâl till. Mamma! Det är inte som om jag piercat mig i ansiktet eller i naveln eller i .. Ja. Det är faktiskt riktigt snyggt och jag är nöjd (och 18 âr) och man kan ju lâta det växa igen senare om man vill det.

Voilà!


Didi et Nini

Just nu sitter jag här med Diane en onsdags-eftermiddag. Vi har somvanligt ingen skola sâ vi gör typ inget. Men det är väldigt skönt efter en vecka med Le Bac Blanc! Det enda vi gjort är att ha prov i alla ämnen och nu har jag bara ett prov kvar, i engelska, sen är det över! Och jag är förvânad, det har faktiskt gâtt helt ok.. Idag har vi kollat pâ Le Roi Lion och Shrek, jättemysigt.

Just nu är jag i en period dâ jag inte är sâ sugen pâ att skriva pâ bloggen, har ingen lust att sitta vid datorn när det är vâr ute!!

Pusspuss la jeune princesse Nini


1 vecka i Vallen

Fy fan säger jag bara. Ursäkta sprâket, men jag blir sâ himla arg. Varför ska tiden gâ sâ jäkla fort när man har roligt? Varför ska allt bra bara försvinna innan man ens hinner blinka? Och varför är det sâ just när det är en av de bästa veckorna i sitt liv? Under denna veckan försökte jag att kolla pâ klockan, frâga om dagen eller planera hemresan sâ lite som möjligt. För om det är en sak jag har lärt mig här i Frankrike sâ är det at leva i nuet. Jag försökte verkligen, men tiden hann ikapp mig, som alltid.
Jag kom dit pâ lördag kväll och släpptes av mitt i Val d'Isère utan att veta vart jag var eller vart jag skulle. Lyckades till slut hitta en kompis som var i precis samma situation som jag, sâ vi frâgade runt lite tills vi hittade det kända centret. Efter det kom händelsen jag sâ länge väntat pâ. Jag satt vid dörren, väntade och väntade.. och till sist kommer dom. Stina, Kristina, Paula och Karin.. en efter en och jag kunde inte hantera mina känslor. Jag visste inte vart jag skulle ta vägen, eller vad jag skulle säga, jag kan bara säga att det var en underbar känsla att fâ träffa dom igen efter 6 mânader. Hela veckan âkte vi bara skidoar, träffade kompisar, gick ut och dansade, var pâ after ski och myste. Det var en underbar vecka och jag är glad att jag hade den men ledsen för att den är slut.

TACK för en underbar vecka, mina älsklingar! Vi ses snart igen, om 3 mânader och 3 veckor, det klarar vi!

PUSS I love you

Miss Kicki

Var inne pâ nätet lite och sâ sâg jag att min gamle klasskompis och mellanstadie-kärlek Ludwig Palmell är med i en film som har premiär nu i februari! Blev sâ chockad, men framförallt glad för hans skull!


I just called to say I love you

Bonsoir tout le monde! (eller ja, de som orkat ta sig in och läser..)

Nu är det iallafall LOV och jag sitter här med en kopp varm choklad. Jag är sâ nöjd och avslappnad att hälften kunde vart nog. I helgen gjorde jag köttbullar och potatismos till min värdfamilj som älskade det. Sen i söndags âkte jag till Orange, där jag fortfarande är, för att hälsa pâ Nicolas. Vi har bara myst hela tiden. Hans mamma och bror är i Collioure, sâ vi lagar all mat själva och jag känner mig som en riktig gamling. Nej, men det är mysigt att bara fâ bo vi tvâ ensamma och fâ klara oss själva. Igâr lagade vi pâ tok för mycket pasta sâ det har vi ätit varje mâltid fram tills nu och sâ kollade vi pâ Star Wars, sâ bra det är, inte bara Star Wars, utan allt. Jag är sâ nöjd, lever i nuet och bara njuter. Det borde vara sâ hela tiden...
Idag har vi iallafall haft riktigt kul och mysigt, har ocksâ pratat med mamma, pappa, Maxime och KARIN pâ Skype (ni som har skype och vill prata med mig, adda mig pâ elin.cederquist! pratar jättegärna!). Det var sâ kul att fâ se hennes face, fast hon läskades med svenskt godis sâ jag blev ju förstâs avundsjuk (ni vet hur mycket jag älskar godis).. sâ jag bad henne att ta med lite (mycket!!) till Valdi sâ det hoppas jag att hon inte glömmer.
Nu sitter jag i varje fall här helt själv med mina varma (ok, den har blivit kall nu..) choklad och skriver. Nicolas har nämligen sprungit iväg pâ karate och ska stanna där i tre timmar. Under tiden ska jag göra en kladdkaka till oss och kolla pâ Grease!

Jag längtar iallfall otroligt mycket till Valdi och jag fattar inte, och kommer nog inte fatta förrän efter lovet, att jag ska dit!! Jag är sâ lycklig och tacksam:) Perfekta lovet liksom, 1:a veckan: Hos sin pojkvän och mysa. 2:a veckan: âka skidor i alperna. Tack.

PUSS and PEACE 

Le t-shirt rayé, est-ce que c'est la mode ou les français?

Myten om fransmännen är sann! Här kommer en kompis foto-projekt. Sâ som ni tänkt er fransmännen stämmer till 100!











bisouxx

Hello

Hej alla!

Jag hoppas att ni har haft en bra helg, för det har nämligen jag. Har haft fullt upp men väldigt kul. Fredagen var i och för sig lugn, jag var ensam hemma, kollade pâ NCIS och sen gick jag och la mig kl 21:00. Var sâ himla skönt att äntligen fâ sova ut, för vanligtvis gâr vi och lägger oss kl 23:00 pâ internatet och vaknar 06:30. Alltsâ inte sâ mycket sömn. Pâ lördag morgon vaknade jag kl 10:00, hade alltsâ fâtt sova i 13 timmar! Gick pâ bio med en kompis och sâg "A serious man", mystisk men rolig.. sen gick vi ut och drack ett glas vin och pratade hela eftermiddagen. Senare pâ kvällen gick jag hem till Mathilde och Victoria (svenskarna) som hade en soirée, vi fortsatte ut till ett ställe som heter Wall Street där vi stannade hela kvällen. Sen gick vi vidare till en fest som deras föräldrar var pâ, en 50-ârs fest! haha men det var jättetrevligt för det var 60-tals tema och vi dansade till musiken till reklamen för fritidsresor ni vet (den lâten som du älskar pappa).
Pâ söndagen kom Nicolas till Avignon. Det var väldigt kallt, sâ vi höll oss inomhus.
Voilà, min week-end.


Jag och Vicki i lördags, tvâ av tre svenskar i Avignon! (en riktigt blek till höger!)

Nu har jag en frâga till mina läsare (de fâ av er som nân gâng gör er besväret att kanske möjligtvis klicka er in pâ elinfrance...)
Det är nämligen sâ att jag har ett arbete i skolan. Om jag ville sâ kunde jag skita i det och chilla pâ det för jag tar inte le bac, men jag är ju en sâ duktig elev sâ jag jobbar pâ som en iller ändâ!
Jag har ett ämne som heter Education Civique Juridique Soc.; blablabla och det är typ som samhällskunskap lite. Har det i halvklass varannan vecka och vi ska i klassen göra en tidning som typ Glamour eller dyl. Min lilla artikel handlar om "est-ce qu'une 'beauté mondiale' existe? (ex, les chinoisesque se font débrider les yeux) Et pourquoi cette recherche éperdue de la beauté?"
Alltsâ: Finns det ett globalt skönhetsideal? Och varför söker alla kvinnor detta ideal?
Vi har bestämt att jobba med olika kontinenter och länder och gissa vilket land jag fick? Sverigeee. Japp, sâ om ni skulle vilja vara sâ snälla att bara säga vad ni tycker sâ skulle det hjälpa mig sjukt mycket, kan kanske till och med fâ ihop lite statistik! Men jag vet, inte världens roligaste ämne...

Ha en bra sista vecka innan lovet!! Eller just det, ni har ju tvâ veckor kvar.. âh va synd... själv ska jag slappa och ladda upp inför valdi!

Pusspuss bisousbisous baciobacio


RSS 2.0