Weekend

Hej!
Nu har jag varit dålig och inte uppdaterat min blogg på över en vecka, jag vet det är sämst.. men jag har ju så mycket att göra! Inte vill man sitta framför datorn när man bor i Paris.. Jag ska berätta iallfall att Jakob kom hit förra helgen ifårn London. Det var underbart varmt och jag visade honom Montmartre, Eiffeltornet, Notre Dame och en massa mysiga caféer överallt. Vi hade en urmysig helg! 
Sen i veckan så hade vi faktiskt vårt första prov. Det var på subjunktiv, vilket är väldigt svårt och komplicerat i franska språket.. men jag tror att det gick bra, det kändes så! Sen har jag lärt känna en massa mya människor som jag börjat umgås med. En tjej från Holland som heter Laura som är väldigt öppen, pratig och rolig, en tjej från Canada som heter Maddy och som är extremt tjejig, och en jättegullig tjej från Stockholm som heter Madeleine. Vi har iallafall väldigt kul ihop och i helgen så gick vi faktiskt ut tillsammans! Vi åt middag ihop, gick till lite barer och tillslut en klubb i Paris nära Champs Elysées som heter Madam. Det var en kul natt! Dagen därpå åt vi kebab och gick på bio, vilket behövdes.. vi var ju rätt trötta efter gårdagen..
Idag ska jag bara stanna hemma och inte göra något. Paret jag bor hos ska på heldag ute på landet hos några vänner, så det är bara lilla jag här. Jag ska nog plugga, städa och kolla lite Desperate Housewives (kollar det nu eftersom jag sett färdigt Vampire Diaries.. väntar bara på nästa säsong!!!)
Vad som händer mer är att jag faktiskt sökt jobb på Abercrombie & Fitch på Champs Élysées! Jag gick brar dit och så fick jag en intervju några dagar senare. På intervjun (som var en gruppintervju) var det jag, en massa, typ 15 st andra fransmän och två skitsnygga intervjuare. hmm, kul va? Svar: Nej. Jag kände mig dålig på franska, men jag lyckades faktiskt forma ett svar till varje fråga. Jag hoppas att det kommer att gå bra, för det kändes bra!!
I veckan ska jag plugga och mysa. Sen ska vi ut på onsdag på en klubb som heter Queen. Vi går därför att det kommer vara gratis för tjejer fram till kl 01! ;) Hru bra som helst! Det sköna är att vi börjar så sent dagen efter :)
Nu på fredag tar jag även tåget till London för att tillbringa helgen därborta med min älskling. Vi sla fira vår 6 månaders-dag <3
Jag återkommer med en update eller två denna vecka!


Vi i fredags!

Bises et ciao!

First day

Idag var jag på min första lektion sen i våras. Det var bra, det kändes ganska skönt att börja plugga lite smått igen.. Mitt schema är hur bra som helst, jag börjar kl 14 varje dag, har en tvåtimmarslektion, och sen en till lektion från 16:30-17:30. Sen slutar jag! Sovmorgon varje morgon med andra ord. Jag har lärt känna lite nya människor här, en tjej från Stockholm, Mathilda, Laura från Amsterdam, Maddy från Canada, och en del andra i min grupp. Det känns skönt att inte längre vara så ensam. Imorgon är det samma schema, det gäller varje dag, måndag till fredag, fram till jul.
Sen kommer min alldeles egna björn hit på fredag, all the way från London! Vi ska bo på ett mysigt hotell i Montmartre och jag ska visa honom Paris. Det ska bli underbart!


Jag ska även meddela att jag nu har Twitter, där jag lite oftare gör lite kortare updates! Så kolla gärna in mig där: http://twitter.com/#!/ElinCederquist


Nu blir det lite Vampire Diaries! BISOUS

Mitt rum!

La Tour Eiffel..

Miniupdate:

Det är helt otroligt vilket väder vi har här i Paris! Igår var det 30 grader och knallsol hela dagen fram till kl 20 ungefär, då det började ÖSregna och åska och blixtra. Crazy. Men jag hade i alla fall bestämt mig för att gå på bio, så jag knallade mig till Champs Elysées och såg Un Jour, eller En Dag med Anne Hathaway och Jim Sturgess. Jag har läst boken, som jag verkligen älskade, och hade riktigt höga förväntningar. Och filmen levde upp till dem! Bara en grej jag störde mig på, Anne Hathaways hemska amerikanska dialekt bröt igenom ibland (då hon ska prata engelska i filmen).. Men jag förlät henne!

Idag är en ny dag och jag ska troligen träffa en gammal fransk kompis från mitt utbytesår som flyttat till Paris. Det blir nog en fika eller något.

Bonne journée!


Je suis Walking on a dream

Paris är verkligen en levande stad. Inte bara alla levande i staden, utan även byggnaderna, gatorna, parkerna och torgen. Det känns verkligen att allt det har funnits länge och att det har all denna historia bakom sig. På något sätt så fastnar man för Paris på en gång. Eller det kanske bara är jag. Jag vet bara att jag älskar denna underbara stad med så mycket liv i.
Idag var det väldigt varmt. 30 grader i skuggan! Helt otroligt, Sagan om Sommarens Återkomst! Jag satt på metron och svettades som en gris. På riktigt.
Det har i alla fall varit en bra dag för jag har träffat lite nya människor. Till exempel en tjej från Sverige som jag började prata med vilket slutade med att vi bytte nummer och kanske ska ses ikväll. Kul är det och man måste verkligen se till att ta chanser HELA TIDEN.
Vi gjorde testet idag. Testet som ska avgöra vilken nivå man ska läsa franska på. Och det var ganska lätt, jag klarade det känner jag, så vi får se vilken grupp jag hamnar i.
Jag har även suttit på ett väldigt mysigt café på Place de la Sorbonne, där det är väldigt mycket unga människor. Satt och drack en kaffe i väntan på att få göra testet.
Annars händer det inte så mycket (eller jo, det händer ju mycket men inte något remarkabelt..).
Jag får se vad jag hittar på till helgen, har ju inga planer alls. Antingen skaffar jag lite vänner, eller så ringer jag upp någon fransk vän jag har här. Mer än så vet jag inte. Jo, jag tänkte shoppa lite. Köpa sånt jag inte fick med hemifrån tack vare Ryan fucking Air. "Betala eller dööööö". Typ.
Nu ska jag kolla lite Vampire Diaries. Mmm spännande och han är ju så himla himla himla himla himla himla himla himla himla himla himla himla himla himla snygg..

Ciao!

Första dagen

Idag har varit en lång dag. Trots det så har jag inte gjort jättemycket, men ändå hunnit med lite. Jag vaknade vid tio och åkte direkt till stan. Köpte metrokort för 60 euro och försökte sedan ta mig vidare till Sorbonne. Och till min förvåning så hittade jag. Tror det var tack vare att jag och mamma varit här i våras och kollat in Sorbonne. Jag fick fylla i några blanketter och sätta mig och vänta i kön. Dock hade jag glömt att man skulle betala samtidigt som inskrivningen så jag ska tillbaka dit imorgon igen. Annars har jag bara gått omrking, var vid Pantheon, Luxemburgträdgården, Quartier Latin, Champs Ellyssées och lite annat. Så nu har jag verkligen ont i fötterna och är väldigt trött. Jag har nu även fixat mig ett franskt nummer, som ni kan nå mig på: +33664926413.

Nu ligger jag i min säng och tar det lugnt och kollar Vampire Diaries. Aldrig sett innan men det verkar spännande!

 Sorbonne!

RSS 2.0