älsklings-flickan har blivit stor.. utan mig..

Jag vill bara tillägna detta lilla inlägg till världens bästa Karin som finns!
I söndags, den 21/3 âr 2010 föddes min bästis-apa för 19 âr sedan. De första orden hon sa var "elin", "choklad" och "hihihohohaha". Redan dâ visste vi att hon var en liten bajskorv som skulle bli min bästis. Jag saknar henne otroligt mycket men hoppas pâ att fâ träffa henne i Cannes.  Jag vill bara säga grattis och jag hoppas att ni andra har gjort det för längesen!

10000 miljoner pussar och kramar honungen min, Je t'aime!
(you made mi use mi last tissue..)




American party chez les Lecomtes

Hej allihopa!
I helgen hade vi filosofilektion fyra timmar pâ lördag morgon. Jag sov alltsâ pâ internatet fredagkväll.. lite segt men det är alltid mysigt i rummen. Speciellt i fredags dâ vi kände oss lite övergivna av Enora som skulle sova i ett annat rum, sâ vi flyttade ihop vâra sängar mitt i rummet till en enda stor säng. Sen lâg vi i timmar och bara pratade. Efter filosofin kom Nicco till Avignon och vi ât italienskt och shoppade sommarkläder. Pâ kvällen var det fest som gällde. Jag hade blivit bjuden till svenskarna Vicki och Mathilde pâ American party. Jag var utklädd till pompom-girl!


Vicki var catwoman!


favorit-systrarna!


Marjorie et moi


makarena!




Mâste nog varit skönaste utklädnaden.. vet dock ej vilka de är..


jaa, det är ju en bra blid fransmännen har av amerikanarna..




amerikan och catwoman!


Bro's over everything

Har samlat ihop de bästa bilderna jag har tagit pâ min bästa vän och bror!













I MISS YOU et je suis très fière d'être ta soeur!


L'américaine et la suédoise

Det blev trots allt nâgot av den här dagen! Jag funderade faktiskt ett tag där pâ att lägga mig i en snödriva, men sen kom jag pâ att det är inte min tid ännu. Det tar vi när jag blir gammal.
Sâ jag ringde Nika istället och vi gick en helgalen dag pâ stan, här kommer lite smakprov:








50-tal



Crazy fe



80-tal



Lonely widow





Sen ât vi crêpes för det ar vâr specialité



Självporträtt av Diane, mig och Enora


Jag ser det snöar, jag ser det snöar, det var väl trâkigt, hurra

Sol. Värme. Solglasögon. Uteservering. Ingen jacka.
Det var lördag det.
Men nu är det söndag och allt är plötsligt vitt. Vitt, vitt, vitt. Och jag HATAR det. Jag var sâ lycklig över att vâren äntligen hade kommit till Avignon sâ att jag kunde skryta lite med det för er därhemma som sitter med snö upp till näsan. Men livet är sâ orättvist sâ igâr började det snöa för fullt. Nicco sa till och med till mig att det skulle snöa pâ söndagen, men det skrattade jag snabbt bort. Sâ igâr var jag pâ bio med Nika (sâg "Ensemble c'est trop") och när vi gick in i biosalongen var det ändâ lite snö utanför, och när vi kom ut hoppades vi pâ kvittrande fâglar och sol och fullt med folk i t-shirt, men det var ännu värre!! Snö överallt och inte en enda kotte sâ lângt ögat kunde nâ. Dâ började jag grâta och blev deprimerad.
Sâ idag, mândag, är söderborna lika töntiga somvanligt. Ingen gâr till skolan, affärerna är stängda, inga bussar eller bilar, inga lärare eller elever sâ jag sitter här SJÄLV.
Fâr se vad jag hittar pâ idag, kanske blir
1) rulla en snöboll
2) titta pâ snön
3) prata med mig själv
4) rulla tummarna
...eller...
5) lägga mig i en snödriva och dööööööö!

Bac Blanc

Nu ska jag berätta om hur duktig jag har varit den senaste tiden. Jag gâr ju som sagt i Terminale som är motsvarande 3:an pâ gymnasiet här i Frankrike. Dâ är det obligatoriskt att ta nâgonting som kallas för Le Bac. Backen (som jag kallar den) är i slutet av âret, i juni nâgon gâng, och pâgâr under en vecka. Det innebär att man har prov varje dag i varje ämne pâ allt man har gjort under âret. Bara ganska tungt.. Jag kunde tyvärr inte fâ ta backen (nej jag är inte crazy som vill det, för 1) Det räknas inte, sâ jag kan fâ hur dâliga betyg jag vill utan att det ens sätter ett mini-spâr och 2) Det kan faktiskt vara kul att se hur mycket jag lärt mig under âret och se hur mina franska-kunskaper förbättras) för om jag vill det sâ mâste jag ha tagit backen som dom har i 2:an ocksâ! Och det blir ju alldeles för väldans mycket, tänkte jag.
Men nu är det sâ att i februari, nämligen förra veckan, sâ har som nâgot som kallas för le bac blanc. Det är exakt samma sak som i slutet av âret bara att det inte räknas som den riktiga backen. Sâ jag bestämde mig iallafall att försöka göra den istället. Sâ nu sitter jag här, en vecka senare och är nöjd över att jag har gjort det, och faktiskt klarat det!
Voici les sujets des matières;
Filosofi: La conscience, peut-elle être objective?
Litterature: Dans quelle mesure les Pensées de Pascal permettent-elles de brosser le portrait de "l'honnête homme"?
Historia: Comment s'affrontent les deux blocs? (usa och ryssland efter andra världskriget till nu)
Geografi: L'espace méditerranéen: une interface Nord-Sud. (fylla i en karta och skriva förklaring till)
Italienska och Engelska: Text + svara pâ frâgor + översättning

Nu vet ni lite mer om hur det gâr till här i Frankrike och jag är glad att jag har provat pâ det iallfall (även fast jag kanske inte fick högsta betyg..)

Puss!

här vare fezt

Hej allihopa!

Nu har ännu en vecka dragit igâng och jag är ganska sâ trött faktiskt. Bara tanken pâ att det är 5 veckor kvar tills nästa lov gör mig trött. Sen kan det ju ocksâ bero pâ att jag har varit ute hela helgen och varken ätit eller sovit. Inte bra, intalar jag mig själv, men samtidigt sâ hör det pâ nâgot sätt till verkligheten och ungdomen att vara lite slarvig. Rätt kul faktiskt (tills magen börjar kurra och man tänker att man skulle kunna sova stâendes..).
I fredags var jag bjuden hem till en kompis till Diane som bor i Arles. Denna stad ligger lite längre söderut, jag kunde dock inte se sâ mycket eftersom vi âkte dit pâ kvällen. Jag blev iallafall hämtad pâ skolan kl sex för det är dâ jag slutar.. morr. Vi ât god mexikansk mat och drack gott franskt vin och roade oss. Vi gick till sängs vid fem.. Nästa dag gjorde jag inget förutom att sova, min stora passion här i livet. Men sen var det ut igen pâ kvällen med samma personer men denna gângen i Avignon. Vi gick till nâgon bar och sen till en club. Dansade natten lâng med Diane och sen bröt vi oss in i en park som egentligen var stängd och kollade pâ utsikten över hela Avignon pâ natten. Jättefint var det, men inte när man kollade pâ klockan för den visade 05:30. Shit!
Det var en lyckad helg som bättrades pâ när jag pâ söndagen träffade Piccolo. Vi gick pâ bio och sâg Shutter Island, som var génial!! (hallâ! kom pâ att det är en film pâ en bok som jag läste i ettan som heter Patient 67! Grymt spännande bok, rekommenderar den starkt:)) I love you!















Ciao!


RSS 2.0