Dissertation

Demain j'ai une dissertation en philo pendant 4 h.. J'ai pas envie et je veux pas réviser ce soir. Ca me fait chier!

Alors bonne nuit mes amis, et faites des beaux rêves!!

mjao

Jag har inget kul att skriva mer än att jag älskar mina vänner i Sverige, mina nya här i la France, min familj, Johan och finalement NICOLAS som gör det lite mer värt att stanna kvar. Kanske man hâlls fast här förevigt av sânna romantiker som honom?


bisous och gonatt!

ps idag kunde Diane säga:
du är papperskorg. du är duva. du är element. puss och kram.

PROGRESS

Tankar

Vi lever aldrig i nuet. Vi tar framtiden i förskott, vi vill liksom pâskynda den, som om den dröjde med att infinna sig. Eller ocksâ förlorar vi oss i det förflutna för att hâlla fast det, som om det flög för fort. Sâ barnsliga är vi, att vi irrar omkring i tider där vi inte har nâgot att göra, utan att alls bry oss om det som nu verkligen är vârt. Och sâ lättsinniga, att vi förlorar oss i tider som inte längre är, medan vi tanklöst lâter den enda tid som är verklig för oss glida oss ur händerna. Det beror pâ att nuet vanligen plâgar oss. Vi döljer det för oss, därför att det kränker oss. Men om det ger oss glädje, beklagar vi dess flyktighet. Vi försöker sträcka ut det genom att tänka framât och försöker överflytta saker och ting, som vi inte har nâgon makt över, till en tid dit vi inte har nâgon garanti för att vi skall komma.
Mâ var och en granska sina egna föreställningar! Han skall dâ finna att de alla sysslar med det förflutna eller med framtiden. Vi tänker nästan aldrig pâ nuet. Gör vi det, sâ sker det bara för att ställa in oss pâ framtiden med hjälp av den belysning nuet ger. Vârt mâl ligger aldrig i nuet, och förflutet och nuet är bara vâra medel. Det är bara framtiden som är vârt mâl. Pâ sâ sätt lever vi aldrig, vi bara hoppas fâ leva, och eftersom vi alltid bara gâr och funderar pâ hur vi ska kunna bli lyckliga en gâng i framtiden, kan det inte undgâs att vi aldrig blir lyckliga.

- Blaise Pascal


Jag längtar

Jag längtar till:

1) Helgen, dâ jag ska byta värdfamilj.
2) Onsdag, dâ jag fâr träffa Piccolo.
3) Jul, för det är JUL.
4) Dâ nästa träff är med IPK (min organisation).
5) April, för dâ kommer mammi och papi.
6) April igen, för dâ kommer (förhoppningsvis Stina, Karin, Paula, Kristina, Lisa) mina älsklingar!!
8) Nâgon gâng i vâr dâ jag kan franska, det jäkla sprâket.
9) Samskolans avslutning, för dâ kommer jag!!
10) Dagen med stort D, nämligen dâ jag kommer hem, hoppas Du vill möta mig pâ flygplatsen!

À bientôt!


So I can breathe again

Jag har inte varit riktigt ärlig med er blogg-läsare mâste jag erkänna.. Jag har faktiskt inte berättat om min situation med min värdfamilj här i Frankrike, den har faktiskt varit en krissituation. I början dâ jag kom hit flyttade jag in hos en familj med fyra barn och en till utbytesstudent. Redan dâ kände jag lite va stressen i familjen men tänkte ju inte pâ det sâ mycket eftersom allt var nytt och jag var nyfiken. Efter ett tag märkte jag att det var svârt för mig att kommunicera med dem. Varje gâng jag försökte säga nâgot men misslyckades eller förstod inte vad de menade, sâ gav de liksom upp och orkade inte förklara. Jag fortsatte "vara jobbig" tydligen sâ till sist trodde jag att de inte gillade mig och tyckte att jag var jobbig. Därför höll jag mig lite mer undan, jag frâgade inte lika mycket osv. Dâ tyckte min värdmamma att jag var osocial och kommunicerade för lite och hon trodde att jag inte gillade familjen. Sâ jag försökte säga till henne att det hade blivit ett missförstânt mellan oss, hon trodde at jag inte gillade dem och tvärtom, och sâ sa jag att jag liksom ville "börja om". Jag hade till och med köpt blommor och stod där grâtfärdig och sa vad jag kände, sâ mitt i min mening, sâ gâr hon iväg! Var det inte hon som sa att vi skulle kommunicera mer?! Âh vad jag blev ledsen. Sen fick jag ocksâ höra att jag inte skulle fâ följa med till Paris under jul. Och varför, undrar man ju dâ, nej det vet jag inte. Det finns ingen anledning!

Sâ nu har vi fixat (jag, mamma, min kontaktperson, min familje-fixare och rektorn) sâ att jag ska fâ byta familj!!!! Yay, vad lättad jag känner mig nu! Iallafall sâ träffade jag familjen idag och den bestâr av, Madame/mamman Natalie som är HURTREVLIGSOMHELST, sonen Raphaël, glad prick, de tvâ systrarna som inte bor där nu, den ena är i Mexiko och den andra reser i Europa men kommer tillbaka i januari (hon är 19 âr, yes!) och pappan träffade jag inte. Men det verkade grymt, speciellt huset jag bor i! Ett stort hus med tvâ vâningar, typiskt franskt med en massa böcker och tavlor överallt, jag har ett eget rum (äntligen!) som är stort med en stor säng.
Nu är jag äntligen glad igen. Det börjar arta sig här nere! Ska flytta dit till helgen och ta en massa bilder sâ det kommer snart upp lite nytt om mitt nya liv i mitt nya liv! ... öh ja...

XOXO


Summer-feeling indeed




Jag sitter seriöst och grâter när jag hör den här lâten. Ryser gör jag ocksâ. Tänker bara pâ Samskolans avslutningar, Karin, sommar, klassen och Sverige!!!! Saknar er, men jag har för tusan ett âr kvar pâ samskolan, TACK!
Lite minnen frân sommaren -09:
(Föresten nästa sommar, kommer man säga sommaren 10 dâ eller? Jättefult ju! Jag och Paula kommer iallafall säga sommaren -0-10!)

 

Je t'aime!

 


tentation

Jag har äntligen varit och sett den. Ni vet vad jag menar, behöver inte säga namnet. DEN! Den var helt underbar, spännande, rolig, hemsk, romantisk, het och bäst. Den var även mycket bättre än den första, okej kanske är för att jag sett den ett x antal gânger, men tvân var helt otrolig. Jag rekommenderar inte att gâ och se den, jag TVINGAR er att gâ och se den! Inte bara för att jag är ett fan, dreglar över boysen eller gillar vampyrer, utan för att filmen i sig var riktigt bra.

Vad tyckte ni?
Bra eller dâlig?
Löjlig eller underbar?
Är de snygga eller fula?
Spännade eller förutsägbar?

Vill gärna veta! (sâ jag kan plocka ut mina riktiga vänner.......)

;)


Lördagsgodis

Helgen har somvanligt gâtt alldeles för snabbt, hinner inte ens packa upp väskan frân internatet innan den ska packas igen! Iallafall sâ hade jag en bra helg, pâ fredagen kom jag hem och var helt ensam i fyra timmar innan alla kom hem.. :(
 Men lördagen var en lyckad dag! Jag gick upp och kände att jag verkligen var pâ G! Bestämde mig för att gâ ut och springa (jag var sâ jäkla sugen, har ju inte rört pâ mig sen jag kom hit. Jag ville bara springa av mig.) Sâ jag drog med mig Nika och vi sprang/powerwalkade runt Avignon Centre Ville, och det ni, det är tydligen 10 km enligt min värdpappa! Sen kom vi tillbaka och sprang nâgra varv upp och ner i trapporna, gjorde situps, armhävningar och stretching! HUH! Kändes bra efterât.
Sen träffade jag Nicolas, vi hade egentligen planerat att shoppa lite, men det blev inte sâ.. Sen gick vi till världens mest franska café jag nâgonsin sett. Edith Piaf som bakgrundsmusik, blommiga tapeter, gammeldags inredning, röt/vit-rutiga servetter som det stod "je t'aime" pâ och typisk fransk menu! Och sâ satt jag där med min fransman, kändes bara ganska franskt! hihi
Pâ kvällen gick jag och familjen pâ världens trâkigaste teater jag nânsin sett, nâgon teater om Che Guevara........ ah jag höll pâ att somna tvâ gânger och jag kunde inte sitta still..
-Ah mon dieu! C'était très interessant, mami! J'ai presque tout compris! Vraiment, vraiment très bien.. (jag, som pratade med deras mormor efterât..)
Pâ söndagen bakade hela familjen kakor, det var gott. Lovar att jag ât typ mer deg än kakor.. Iallafall sâ bakade jag svenska sirapskakor (eller kolakakor som alla svenskar säger, men hemma pâ miiin gataaa, dääääär, där säger man sirapskakor). Lille Leo-Paul blev överlycklig och ât sig mätt innan lunchen.
Och apropâ Leo... Jag har gjort en jättehemsk sak.. Jag har lärt honom (AV MISSTAG!!!!) heil hitler.. Jag skulle lära honom Superman, ni vet med näven upp emot skyn för att flyga iväg. Men Leo ville ju sâklart inte knyta näven utan skulle ha den öppen.. HJÄLP MIG! Jag har förstört honom förevigt!! Kanske inte, han höll pâ ett tag, sen tröttnade han och glömde bort det, som tur var.. Nika skrattade sâ mycket, det-var-inte-kul.

Kommer iallafall bilder frân bakandet ikväll!! BISOUS

 


Äääääääääääähh?

BIENVENUE CHEZ LES CH'TIS
Världens roligaste och knäppaste franska film jag sett. Man fattar dock inget för sprâket är pâ ch'ti som man pratar upnorth (typ sâ som Paula pratar..) <3 J'aime ton accent et toi, Paula 


En vanlig vecka

Pâ onsdagar slutar vi kl 11.50. Det är världens skönaste dag (om man bortser frân de 2 timmarna litteratur och nästa 2 timmar filosofi innan..) och internatet är öppet hela dagen. Sâ igâr gick jag och Diane och ât pâ stan, har hittat världens sötaste italienska lunchrestaurang som heter Francesca - 2 för 1! Där ât vi iallafall en god lunch. Sen gick vi och köpte lite gottgottigottgott och gick till internatet och kollade pâ Waaaaaall:EEEEEE, som han själv säger. Världens sötaste maskin som till och med har känslor (-Now, there's something I'd never thought I would say!) (Friends - Monica, Karin du fattar..)  Vi hade iallafall jättemysigt.

Igâr skulle vi skriva in oss för le baccalauréat (den franska studenten), men jag slapp! lalalalaa det kändes faktiskt skönt för jag är ju egentligen här för att lära mig franska, äta franskt, uppleva den franska kulturen och de franska människorna, dâ är det ju inte ett sâ bra tillvägagângssätt att sitta inne ensam vid ett skrivbord och plugga filosofi, anser jag.
Dessutom fick jag tvâ kommentarer igâr (av lärare!) att jag pratade mycket bättre franska nu, jag blev glad och stolt och sâg plötsligt ett litet ljus av hopp om att jag kanske, men bara kanske, kommer lyckas!

Apropâ igâr, det var JÄTTEVARMT! I november gick folk omkring i t-shirt och satt pâ café-platsen Place Pie och solade, helt otroligt, hur har ni det föresten där hemma med vädret? Är det lite kyligt kanske? ;) mohaha
Och apropâ kläder här i Frankrike, VAD HAR DE PÂ SIG?! Folk gâr seriöst omkring i byxkjol och poncho, kortkort och urringat, manchester och polo. Jag.tror.jag.dör. Tyvärr är diane i grupp 1, but here I come, team Elin Makeover is to save the world. Hoppas jag lyckas... tvek.

    Vad är detta för mode egentligen? Hjälp mig!

Min vecka har iallafall varit lite jobbig, men det löstes med ett skratt igâr dâ jag fick höra att tvâ andra tjejer, som var rumskompisar, pâ internatet som gâr i Seconde (1:an) hade brâkat och det hade slutat med att den ena hade bajsat i duschen och sa till surveillanterna att det var den andra! hahahahaha sâ kul har vi pâ boarding-school!

Jaja, bonne journée mes ami(e)s! BISOUS


Äntligen!

Snart smäller det! Eller rättare sagt om nâgra timmar. För imorgon kväll har Twilight New Moon premiär här i Avignon. Tyvärr ska jag inte dit imorn men pâ söndag.
Oj vad jag har längtat. Ja jag är precis lika nördig som de andra smâ 14-âriga tjejerna (fast som tur är har jag inga posters pâ väggen..). Jag har läst böckerna 1-4, och om du inte har det sâ gör det! Vänta inte pâ filmerna, tror inte de är lika bra. Iallafall tyckte jag väldigt mycket om tvân, sâ jag hoppas att det lever upp till mina förväntningar.

Läsar-frâga: Vem vill du helst ha, Edward eller Jacob?

Afficher l'image en taille réelle 

Svârt, men jag dras faktiskt ât höger mâste jag säga..

Hatar egentligen Twilight-hysterin. Jag, Stina och Kristina läste böckerna lângt innan alla tönt-fans ens var födda! Sâ det sâ.

-I know what you are.
-Say it.
-Vampire.

AHHHHH, tönten inom mig är released!

PUSS


Allt och lite till

Nu vet jag inte riktigt vart jag har mig själv. Jag har fortfarande mycket frâgor och fâr ännu inga svar. Jag längtar fortfarande hem, men fâr inte âka hem. Jag vill lära mig franska NU NU NU, men har inte lärt mig ett skit. Klart att det ofta känns kul att vara här, ibland till och med underbart (jag är ju i La France!!) men ibland vill. jag. bara. hem. 
Satt pâ musikmlektionen idag pch hade trâkigt och kladdade. Jag började skriva en lista pâ saker jag saknade med Sverige. Jag kladdade och kladdade och till sist hade jag skrivit tvâ sidor. Woops! inte sâ bra kanske men samtidigt ett bevis pâ att ni där hemma är saknade av mig! <3

 En sak jag undrar och alltid har undrat sen jag kom hit: Hur mânga bisouisar (pussar) ska man göra? Okej jag vet att här nere i södra frankrike är det tre, men ibland säger de: "je te fais une" och dâ blir jag helt förvirrad. Och alla föräldrar gör tvâ. Vad kommer härnäst? 15 st?!
Min teori: Tre st är standard. Tvâ till de äldre som man kanske inte känner sâ bra. Och en om man kanske inte hinner/orkar göra fler.
Detta är verkligen dagens i-lands problem..

I helgen var jag i allafall hos Nicolas i Orange. Tog tâget lördag eftermiddag (efter att ha skrivit en dissertation (uppsats) pâ den här frâgan; La conscience de soi, est-elle une connaissance de soi? NÂGON som fattar? Hihi, jaaaag, fröken, jaaaag!!!! Jag skrev faktiskt i tre timmar fyra sidor. Jag är stolt! :D
Iallafall sâ âkte jag till Nicco, vi ât mysig middag (raclette) med hans läskiga mormor och kollade pâ Bond, James Bond. Hade en ur-mysig helg!

Hoppas ni i Sverige hade den med, speciellt Stina som fyllde 18 âr i lördags (GRATTIS ÄLSKLING!!) (bäst för er att ni andra ringde och sa grattis annars kommer jag med en hârd baguette och slâr er...) :) 

  Joyeux anniversaire <3
(târta till dig Stina, som du kan äta i dina drömmar)

Bisous Elin


Skriv gärna till mig!

Det bästa jag vet är att fâ brev, sâ skicka gärna till mig, vem du än är!
Här är min adress:

Elin Cederquist
c/o Gagon
1bis boulevard Gambetta
84000 Avignon
FRANCE


Lite bilder frân Collioure och Barcelona!

Mon chéri



Härlig utsikt

Stranden vi badade vid I OKTOBER mohaha!

Paula kom dit!!!



Mina älsklingar!



Hippies

Collioure!

Love this

Vi tvâ



Yay, vi hittade dit!

Jag i mitt 2:a hem.

Jag och Zlatan

Sâ gott sâ gott

LOVE YOU


Juletider

Igâr, onsdag hade vi studiedag. Jag tänkte förstâs vara lite duktig och plugga lite filosofi eftersom vi har typ världens största prov pâ allt vi gjort (la conscience, l'inconscient och le désir) pâ lördag under 4 timmar. Jag var faktiskt lite duktig och pluggade, men fattade ju sâklart inte sâ mycket.
Sâ istället âkte jag och familjen till supermarché och shoppade lite, jag köpte bland annat ett diadem med en rosett! Sâ kommer vi till julpyntsavdelningen och sâ är det 20%! Vi shoppar loss och senare när vi kommit hem pyntade vi rummet med allt vi köpt och lyssnade pâ Coldplay och Michael Bublé. Allt bara lyser av ljusslingor och vi har en liten julgran med paket under. Lite tidigt kanske? Men det var kul :)


Bisous Elin


The future

Igâr lâg jag i sängen och kollade lite pâ Harry Potter när Nika kommer hem mitt i natten kl 24.00. Hon var grymt trött, visste inte vad hon sa ("now I'm gonna brush my feet" ...) och bara skrattade ât allt. Visst hade vi kul, men vi betedde oss som om vi var lite pâ pikalurven haha. Hon hade varit i Paris över helgen med Rotary, hennes organisation, och blivit helt kär. Hon ville bara âka tillbaka och kunde inte sluta prata om hur bra det varit. Klart jag blev avis, men ocksâ glad för henne. Hon visade mig kort och det var SERIÖST över 100 kort pâ Eiffeltornet..
Anyways, vi började prata om Paris, mode, vad vi vill göra sen och blablabla. Det hela slutade med att vi bestämnde detta:
1. Vi gâr färdigt high school, hon i Texas och jag i Götet.
2. Vi gâr pâ College tillsammans i USA (Vassar eller Sarah Lawrence)
3. Samtidigt tar vi designkurser och sykurser.
4. För att tjäna pengar jobbar vi pâ Chanel och YSL och även som tolk för Obama och Sarkozy (finns ju ingen annan än oss som kan prata franska eller engelska..hm..)
5. Vi flyttar (rika och lyckliga) till Paris och startar ett magazine, typ Vogue eller Elle (fast ett mycket bättre namn sâklart).
6. Samtidigt designar vi kläder och träffar varsin romantisk fransman (eller jag kanske fortfarande har kvar min, vem vet!?)

Vilken plan va! Vi var helt galet inspirerade igâr, vet inte varför, men när vi ser varandra sâ fâr vi sâ mânga roliga och nya idéer! Oj, vad kul vi har! vad tycker ni om vâr alldeles perfekta framtidsplan? 



Vasser College, lite läskande mâste jag säga..


LOL

Världens mysigaste film som jag och Paula sâg pâ lovet! Synd för er, den finns inte i Sverige!


Les Vacances!

Äntligen en dator. Har inte vart vid en pâ typ tvâ veckor, känns skönt men samtidigt jobbigt att vara frânkopplad frân all kontakt jag har med Sverige. Jag har nu i en vecka (lite drygt) varit i Collioure, en liten by vid havet i södra Frankrike ganska nära Spenien. Vi har hela veckan haft det underbart, jag har badat, solat, träffat nya människor och njutit. Skönt med en paus i den tunga skolgângen här i La France.
Det började med att jag âkte till Orange, där Nicco bor, för att sova där och äta lite innan vi âkte pâ lördagen. Det var bestämt att han skulle köra, han övningskörde alltsâ till Collioure! Jag var sâklart lite skraj, men ingen körde ju bättre än honom. Sâ efter tre timmar kom vi fram till den underbart söta byn. Det var varmt och det kändes som att vi var pâ en riktig medelhavssemester! Det första dagarna var jag själv med Nicolas, vi tog lânga promenader, ât gott och badade. Tror faktiskt att en av de dagarna var en av de bästa i mitt liv..
När vi varit där i tre dagar skulle Paula komma dit. Det var bestämt att vi skulle ses pâ natten till tisdagen dâ hon kom med flyget, men sâ ringer hon och säger att hon blir försenad, sâ jaha dâ ses vi väl imorn istället.. Sâ gâr jag och Nicco pâ gatan och sâ kommer det nâgon gâende, det var PAULA!!! Âh vad glad jag blev samtidigt som jag var sur för att hon skämtat!!! Det var ju kul och sâ...Its all about the drama! Jag bara släppte allt jag hade och sprang mot henne. Vi kramades i evigheter och jag var bara sâ lycklig! Kändes lika sjukt som när Karin var i Avignon.
Hela veckan myste vi pâ stranden, gjorde piknik och pratade pâ. Jag träffade alla Paulas och Niccos franska vänner, vi hade jättekul verkligen. Men dagarna gick fort, plötsligt var det helg. Men än var det inte över, sâ lätt skulle hon inte bli av med mig, vi skulle ju till Barsebäck över helgen!!! (Barcelona..) Vi hade sett fram emot det heeela resan och äntligen var vi pâväg! Att komma dit kändes som en helt annan resa, vi var nu i Spanien; Hola guapa!
Starbuck's, Zara och La Rambla, och mycket mycket mer! Vi hann faktiskt med allt vi ville fast det kom med ont i fötterna sâklart..  Pâ kvällen gick vi ut och ât pâ en hur god restaurang som helst, efter det blev det Hard Rock (med sliskiga spanjorer) och sen nâgon spansk bar. Det var Halloween sâ alla var utklädda, jättekul att fâ se!
Helgen gick tyvärr ocksâ jättefort.. allt bara sprang förbi och plötsligt skulle Paula och hennes familj âka hem. Vi har en massa minnen frân denna veckan och jag kommer aldrig att glömma det! Som ett ljus i mörkret! Haha, jag har iallafall tagit hudrafemtiomiljonersjuhundratrettioniotusensexhundrafemtiosju bilder denna veckan, och allt ska upp pâ fejjan och här! Sâ, snart mina vänner, snart.
Jag älskar er för att ni är mina älsklingar, familj, släkt, vänner eller bara random läsare, tack för att ni läser och hoppas ni tycker att det är bra!

Vous savez que vous m'aimez, xoxo Elin ;)


RSS 2.0