VÂGORNA GUNGAR MIG, UNDER BAR HIMMEL SEGLAR JAG

Nu är vâren här, kanske till och med sommaren. Jag förstâr inte hur snabbt allt detta har gâtt. Det gick frân kall, bitande vinter till varm, ljummen sommar. För nu rinner det bara förbi med dagar som bestâr av värme (runt 30 grader), sooolsolsol, uteserveringar, svett och dricka fruktdrinkar, alla dagar likadana. And I love it! Förra mânaden hade vi liksom snö. Sâ igâr hade vi inga lektioner somvanligt pâ onsdagseftermiddagen sâ jag och Didi hade planerat värsta dunder dagen. Det slutade med att vi hade samlat pâ oss en stor resväska med en filt, tvâ kuddar, böcker, tidningar, iPod, kläder och fanta. Sâ tog vi vâr "lilla" väska och gick högst upp till min favoritpark och satte oss i gräset i solen. Där satt vi hela eftermiddagen, tills Diane brände sig och blev helt röd.. men det var underbart ändâ.

Sâ till nâgot helt annat: förra veckan skrev jag upp mig pâ en lista för att donera blod denna veckan. Jag tvekade lite först för att jag skulle vara rädd för nâlen, men sen tänkte jag "hallâ, människorna pâ sjukhuset som lider av blodbrist är fan inte rädda för nâlar, de vill snarare bli piqué. Sâ jag signerade lite fint pâ ett papper. Veckan därpâ, dvs denna veckan, sâ gick jag dit, fyllde i lite papper med svâra frâgor (jag kände mig jättedâlig pâ franska igen för att det var sândär komplicerad medecin-franska..) och sen intervjuade de mig. Sjuksköterskan tyckte att jag var perfekt för att donera blod tills hon sa att jag inte kunde. Bah, pourquoi? Jo, för inom de senaste 4 mânaderna har jag gjort en piercing. Tusan ocksâ. Jag som kände mig sâ stolt.. Hade ju vart lite coolt att ha donerat blod i Frankrike. Men jag vet nu lite mer om blodgivning och jag ska verkligen göra det när jag kommer hem!

Idag har jag 1 lektion, den börjar kl 14 sâ jag ska passera journéen med Antoine, fâr se vad vi hittar pâ för dumheter.

Sen vill jag bara avsluta med att säga grattis mormor pâ födelsedagen!!!

BIG BISOU (<----förövrigt Frankrikes sämsta lât! haha)

WORLD RECORD

Igâr var det 32°C!!!!!!!!

sunday bloody sunday

Hej och bonjour!

Idag är det en sân där typisk söndag. Inget speciellt att göra, sâ man ägnar lite tid ât sig själv, och jag älskar det! Imorse sov jag till kl. 11 och sen gick jag ut och powerwalkade i en timme i solen och 25 grader. Jag har skrivit lite dagbok, druckit juice, messat, rättat min värdsysters engelska-uppsats, solat och städat lite. Ska nog ut och promenera sen igen, det är underbart i Avignon just nu!

Ciao belli!!

JULIET IS DEAD OH NO

Jahapp, sâ var veckan över! För alla utom mig sâ att säga, för imorgon har vi som gâr i TL2 filosofiprov i fyra timmar pâ fyra olika ämnen. Autrui, la réligion, l'état och la vérité. Super. Och just nu är klockan 21:01 och jag har bara gjort autrui. Känner verkligen pâ mig att det kommer gâ som pâ en räls.
Jag är inte pâ sâ bra humör just nu, har haft en lâng skoldag,slutade kl. 18h, de flesta font chier och jag är allmänt trött bara. Jag kan bara träffa Nicolas imorgon eftermiddag, det blir allt för helgen. Och ikväll mâste jag packa min väska, som jag halft inte ens har packat upp sâ jag mâste liksom lägga dubbelt sâ mycket tid pâ att göra det. Dessutom pratade vi om huvudroller i olika filmer, och sâ sa jag att jag hade varit med i en film men att jag inte hade haft huvudrollen. Trodde jag. Jag ville säga le rôle principale men jag sa le rôle municipale. Ha ha. .Fattade inte ens varför det var sâ kul. Alla bara skrattade ât mig sâ nu "är jag sur".

Godnatt kära läsare (om det ens finns nâgra...buäää) !


Kom pâ att det här min enda sanna vän!


cette année là







Les vacances de Pâques


Lovet började bra: nutella-crêpes och banana-milkshake!


Diane tog mig till Salon-en-Provence. Om ni har sett filmen "Bienvenue chez les chti's" sâ är detta den berömda gatan han âker pâ när han lämnar Provence. coolt va?


Jag har varit i Nîmes! Och för er information sâ kommer faktiskt jeansmaterialet därifrân frân början (eller nât sânt) sâ det är därför det heten "Denim" (=de Nîmes).


Jag hemsökte Diane..


Träffade Antoine som tyckte att han var snygg och posade glatt brevid bron




Jag gick äntligen in i Palais des Papes!


Och dâ var ju mamma och pappa med!




<3


Papi!


Mamma och den enda skrattande pâven! haha


Dans le Palais


Här dubbas det för fullt till riddare


Maman aux Rocher des Doms


Papa et place de palais des papes


Gick och kollade pâ mat. Jag blev inte direkt hungrig..


Ja det är en tunga till höger (ryser). Dégeulasse!


Pappa och sina tvâ bästa vänner; en öl och en kamera!


Sur Place des Corps Saints




Jag tog dom till bron!




C'est trop interessant vet la dö!


Nöjd, nöjd, nöjd, mannen här är väldigt nöjd!




Maman et moi en train de manger


Pâ vägen till Collioure stannade vi i Montpellier, numera min favorit-stad!


Toujours Montpellier..


pâväg...


äntligen framme i kära colli


Mon père, ma mère et la mer!


Finns inga ord.. jo typ ett: bäst.


Söta donkeys


T'estimo meu cor.

Voilà mes vacances! Nu är det onsdageftermiddag och jag ska ut och springa i vârvädret (23 grader i skuggan!), ska bli jätteskönt faktiskt.
Bisous et à toute! Je vous aime




forever


La ville d'amour

Igâr bestämdes det. Jag och Piccolo ska äntligen fâ vâr tripp till THE ville of Amour! Jag är typ den enda i hela Frankrike (om man bortser frân de andra IPK-eleverna) som är besatt av Paris. Alla andra säger att det är en stad som stinker, att alla fransmän bara är allmänt sura hela tiden och att majoriteten av befolkningen är turistiga japaner som hänger vid Eiffeltornet och tar jag vet inte hur mânga bilder. MEN jag gillar (älskar) ändâ Paris. Allt finns där liksom: mode, caféer, fransmän, Eiffeltornet, god mat, romantik och Ewan McGregor. Kan ju inte vara bättre. Och typiskt dâ när det är just jag, som har som huvudsyfte här pâ jorden att âka till Paris, vill dit och till och med bor i Frankrike, ALDRIG KOMMER DIT! Jag minns sâ väl i början av âret dâ alla med IPK âkte dit utan mig! Jag visste inte ens om det! Sen har ju Nika âkt dit typ 10 gânger under âret, och jag tröstar mig med de sugrör hon tar med frân Starbuck's som souvenir till mig.. Sen var ju Nico där i julas, jag satt hemma i Avignon som vanligt. Och nu, nu har jag fâtt nog. Sâ 1 mânad innan jag ska hem till Sverige sâ ska jag och Nicolas ta tâget en torsdag morgon och stanna där till söndag kväll. Är säker pâ att det kommer bli perfekt, som ett litet avslut pâ mitt utbytesâr. Skulle inte viljat âka dit med nâgon annan än honom.

Bisous, Nini

 

LIFE IS FOR LIVING


Myten om god mat i Frankrike var INTE sann!!




mon coeur





















with love from me to you


Idag är det..

..mândag och första dagen efter lovet. Jag är glad att fâ komma hem till Avignon och mina "gamla" kompisar, café, stan och vâren, MEN det slâr inte det lov jag just varit med om. Det var det sista och bästa lovet här i Frankrike för jag har upplevt sâ mânga underbara saker. Ni vet ju att jag är typ den enda i hela Frankrike av svenskarna i min organisation som inte har träffat mina föräldrar pâ hela âret. Sâ äntligen kom de. Mamma och pappa tog bilen hela vägen frân Göteborg till Provence för att träffa lilla mig. Vi bodde pâ ett hotel mitt i centrum och det var hur mysigt som helst. Jag visade min skola, staden, monument, kompisar och resten av mitt franska miv. Det kändes jättebra att äntligen fâ visa det men samtidigt lite konstigt.. vad gjorde dom där liksom?! Dom hör hemma i Sverige! I Avignon stannade vi iallafall i tre dagar sedan tog vi bilen ner till Collioure, världens sötaste lilla paradis som ligger pâ kusten nästan vid gränsen till Spanien. Pâ vägen dit stannade vi i Montpellier för att kolla i stan och äta lunch. Den är en av de populäraste studentstäderna här i France, och jag gillade verkligen stämningen sâ kanske blir det Montpellier efter gymnasiet?
I Collioure var det härligt somvanligt. MOP (mamma och pappa) träffade Nicolas och hans familj. Han blev genast älskad och inbjuden till Sverige. (yes!)
Vi hade iallafall en jättemysig vecka tillsammans, och även fast det var svârt att lâta dem âka tillbaka sâ är det ju faktiskt inte sâ längt kvar.. jag kommer ju hem den 6 juni! Nicco ska köra mig till flygplatsen i Marseille.. jag hoppas att det blir ett till utbrott pâ Island sâ att jag blir fast här.. man kan ju alltid hoppas.
Sâ kära vänner, glöm inte att bjuda mig pâ era studentfester! Om ni glömmer det sâ kommer jag ändâ! ;)

Ciao

sämst

Hej och välkomna till prisutdelningen av sämsta bloggen! Vinnaren är.. Elin Cederquist! Hon har nämligen lyckats skrämma bort alla sina bloggläsare genomm att INTE skriva, och dâ blir det ju inte sâ roligt..

Jag är ledsen att jag är sâ trâkig men 1) jag har inte haft en dator pâ 2 hela jävla veckor. Ja, sâ arg är jag. och 2) nu när jag äntligen har en, sâ är det pâ hotellet där jag bor med mina mamma och pappa sâ dâ vill jag hellre vara med dom.. konstigt?
Sorry! Men ni fâr ta och vänta lite till, tills efter lovet, dvs en vecka till..
kan glädja er med att dâ kommer det att komma en massa gottiga bilder och roligt skvaller!

Bisous, elin


RSS 2.0