Älskade farfar

Idag fick jag ett samtal av pappa. Jag förstod pâ hans tonläge att nâgot inte stämde, och jag hade rätt. Idag pâ morgonen gick min kära farfar bort. Och jag känner mig sâ dum som är i Frankrike och roar mig när mitt egentliga liv fortfarande hâller pâ i Sverige. Jag hade velat vara där och hâlla hans hand när det hände. Jag hade velat sitta brevid honom pâ julafton och göra slutet det bästa för honom. Jag älskade, älskar och kommer alltid att älska honom, även fast han fysiskt inte är med mig. Jag vet att han just nu är med farmor och alla andra älskade som gâtt bort. Jag vet att han har det bättre nu. Men inte jag. Jag saknar honom och jag vet att min familj gör det med.
Även fast jag inte är där sâ tänker jag pâ de närmsta, Rhoda, pappa och Sussi. Jag hade verkligen velat vara med er nu.

Om de döda nu kan vara med oss pâ jorden och komma och hälsa pâ: Farfar, om du tar dig en sväng hit och har tillgâng till en dator och kan läsa detta; Vi saknar dig otroligt mycket och vi tänker pâ dig! P.S. hälsa farmor!



Idag mötte jag dödens ängel
hon kom för att hämta mig
sänd av Gud för att stilla min smärta
smekte min kind som en stilla vind
sa att nu är det tid
tid att fara hem
som jag har väntat, jag är inte rädd
har varit redo en tid
sâ ta mig hem
dit ingen smärta finns
där fâr jag möta min Far
där fâr jag vila i ro
sâ ta mig hem.

God Jul !

Nu ska vi snart sätta oss vid bordet och äta den första traditionella mâltiden. MEN det är inte Julafton än, det är i morgon! Känns jättekonstigt när ni där hemma sitter och äter julbord och myser med släkten. Fast jag har det ganska bra jag med, sitter vid brasan och pluggar lite (jag vet, je suis folle) och kollar pâ tv. Snart kommer "mormor" och "morfar" hit (de är jättegulliga!) och vi ska äta fin middag som vi lagat hela dagen.

Idag fick jag tvâ paket frân Sverige! Jag blev förstâs jätteglad. Det ena var frân mina kära kussar och moster i Stockholm och det andra frân mamma och pappa. I det första var det riktiga lussebullar, pepparkakor, juleksum, kolor och marsipan! Ha! Det gâr alltsâ att skicka mat! Det leder mig in pâ andra tankar.. godis..chips..marabou.. JAJA! mer om det senare. Iallfall var det hur gott som helst och senare ikväll ska jag ge lite till familjen. I mammas och pappas paket (som var stort som en sko-lâda för stövlar) hittade jag 6 st julklappar. Har bara öppnat tvâ, resten lägger jag under granen och sparar tills imorn. Fick iallafall en rosa klänning (som jag älskar, mamma!!) som blir nyârsklänningen 2009-2010. Sen fick jag en bok ocksâ, om Paris!

GOD JUL ÄNNU EN GÂNG! Jag saknar er!

Puss puss Elin

MERRY CHRISTMAS FROM AVIGNON

Ho ho ho!
Nu närmar sig julen, men jag känner inte av det pâ nâgot sätt. Här i Avignon är det kallt (men inte tillräckligt för att det ska snöa) och grâtt. Igâr regnade det hela dagen. Lite trâkigt. Sâ jag ringde till Nicolas för att kolla hur han hade det, han hade ju precis kommit fram till Paris (UTAN MIG, VAAAA????!!!!). Sâ säger han allt det där jag INTE vill höra just nu när jag sitter vid skrivbordet och pluggar filosofi och tittar pâ regnet som faller i samma takt med mina târar. "Je suis allé à la tour Eiffel, le Champs Ellysée, Gallerie Lafayette, Montmartre, Sacre Coeur etc." Kul för dig, men vem är det egentligen som älskar Parsi här va?
Fan va sur jag blir, som Lille John hade sagt.
Iallafall sâ kan jag tänka mig att ni där hemma är mitt uppe i julstämningen med Julkalendern, Julmust, skumtomtar, Kalle Anka, julmat, tomten (var är han här liksom, har inte sett skymten av snubben.. Nej just det, han är ju i Sverige..), släkten, lussebullar, sista rushen pâ stan med julklappar, "tänd ett ljus"-lâten pâ högsta volym, och SNÖ! Ni har det inte lite bra ni. Plus att jag saknar er. buuäää.
Nej dâ, med mig är det ingen fara, jag sitter bara här alldeles ensam i värmen (5°C), ingen snö, ingen julstämning (vi hade inte ens Lucia!!), och sâ tittar jag pâ det lilla paketet som ligger helt ensamt under granen som är frân mormor och morfar.
Nej nu ska jag inte vara sân, det kommer nog bli bra, bara lite annorlunda!

(fast jag kommer ju sakna Kalle Anka klockan tre)

Joyeux Noël tout le monde!

La fête de l'internat

Kvällen var kul. Vi ât god buffé och en massa godis. Mmm. Iallafall sâ kom en dj dit och spelade faktiskt bra musik. Alla blev jättetaggade helt plÖtsligt och började dansa. Jag kände mig lite tveksam först men sen tänkte jag att va tusan, man lever bara en gâng och sâ drog jag med mig min andra katt-kompis (Diane) och vi började dansa, sen höll vi pâ hela kvällen! wiho



Girls on boarding school



Je t'aime





Laure, Maurine och Sarah



Diane och Sarah





Valentine och Alice



Chat noir



Diane och Jade



Lisa och Sarah



Diane och jag



Antoine, mon amiiii



Maxime



Morgane och Marie



Crazy..





Min klass!



Orianne





Vi lekte hippies











3D-glasögon



Nika och Avatar!!

Inte god jul

Nu sitter jag här och väntar pâ att nâgot ska hända. Men det gör det inte. Diane har âkt hem till sig i Salon (lângt härifrân), Morgane har âkt till sin pojkvän, resten av tjejerna är pâväg hem, Antoine är med sin flickvän, Maxime är borta och Nicolas är inte här. Suck. Och sâ sitter jag och läser pâ alla andra utbytesstudenters bloggar, och VARENDA EN âker hem till Sverige under jul. Kul. Jag vill ocksâ, men jag trodde det var förbjudet sâ jag visste inte ens att man fick det.. Det är klart att jag kommer ha det underbart med min värdfamilj med en massa god mat och franska traditioner men alla âker hem utom jag. Jag var bara tvungen att fâ ur mig lite sorg, sitter ju här alldeles ensam för jag trodde Nico skulle komma men det kunde han inte. Bajs (= caca).
Ikväll kommer iallafall bilderna och beskrivningen pâ internat-/julfesten upp!

Jag saknar er i Sverige och undrar ibland vad jag egentligen gör här. Dâ lyssnar jag pâ Hâkan Hellströms "Känn ingen sorg för mig Göteborg" och fäller en târ i slutet av lâten dâ man hör spârvagnarna. Buuää.

Je vous souhaite des bonnes fêtes, des bonnes vacances, un joyeux noël et bon nouvel an!

Nu är det jul, här i vârt hus (internat), julen den kommer hopp fallalala

Ikväll är det julfest pâ internatet! Vi har pyntat i la cantine och alla är taggade. Ok kanske inte jätte med tanke pâ att 1) Lärarna + Madame Guillaume (typ britta burge) är där 2) Endast tjejer bor ju pâ internatet
Varje rum ska iallafall ha ett tema och sâ ska man klä ut sig och det har jag haft världens problem med, för jag har föreslagit 10000 teman, men mina tvâ homies är omöjliga. Jag föreslog:

- Djur (-Noon j'ai pas des vêtements pour ca...- moi non plus..)

- Fransmän (det tyckte dom inte alls var kul men det gjorde jag!)  (-Elin, ce n'est que drôle pour toi parceque tu es une suédoise)

- Killar (Diane: -Mais Eno est déjà un mec!!!)

- Hippies (Eno: -Mais Diane est déjà un hippie!!!)

- 60-tal (-J'aime pas les vêtements. -moi non plus.)

- 80-tal (-Avec les dreds??!!!)

- Barn/bebisar (-MAIS NON, ELIN!)

- Julgranar (- ...)

- Super-women (-Non, les deguisements coutent chèrs... et j'ai pas l'argent)

- Allt i klädskâpet (-J'ai pas envie...)

Inget gick an. Jag föreslog tillslut temat random, men det ville dom inte heller. Sâ dâ blev jag arg och BESTÄMDE att nu skulle vi alla vara CHATS NOIRS. Dom fick inte säga emot.
Ska ta en massa bilder sâ ni fâr se hur kul det var!! ..

Bisous


4,5/5 toasters

heeeej alla!
Nu har jag precis kommit till internatet efter att ha gâtt i den hemska kylan ute. Det är -1° och mistral-vind, dvs det blir typ -10 när det blâser. Iallafall sâ kommer jag frân att ha sett Avatar. Egentligen skulle vi sett den igâr kväll, men det blev inte sâ. Vi tänkte att vi skulle fâ extra bra platser sâ vi var där en timma och en kvart innan. När vi gâr in genom portarna stâr det COMPLET (fullt) överallt. Merde! Vi trodde vi var sâ smarta, men icke.
Sâ idag istället (vi är alltid lediga pâ onsdageftermiddagar) âkte vi dit och ställde oss först i kön. mohaha. Vi fick jättebra platser och coola 3D-glasögon.
Filmen var iallafall sââ spännande och bra. Jag bâde skrattade, grät och var skiträdd. Trodde egentligen att den skulle vara en kass action-film, men den var underbar.
De pyttesmâ enda klagomâl jag har är att:
1) Efter halva filmen fick jag ont i ögonen av de där "coola" glasögonen..
2) Jag fattade inte allt (det var ju pâ franska)

Sâ egentligen hade det inget med filmen att göra, den var grym!



Lâtar som alltid kommer pâminna mig om mitt âr i Frankrike
















AVATAR - experience another world. woooow!

Imorgon ska jag inte sova pâ internatet, gissa varför!? Jag ska pâ premiären pâ Avatar med coola 3D glasögon! Det är han som gjort Titanic som har gjort den, och den utspelar sig âr 2154 och man har upptäckt en annan planet med liv. Planeten heter Pandora och dens atmosfär är giftig för människorna sâ de skickar dit specialgjorda "djur/människor" som gör allt för dem. Ce sera super!
Jag âterkommer med ett bedömande av filmen och hur mânga E den fâr.


Det gâr bra nu, kompis det gâr bra nu.


Un bon week-end

Den underbara (hemska) veckan slutade med ett underbart (hemskt) prov pâ fredageftermiddagen i litteratur pâ Les Pensées de Pascal. En bok om ALLT. Dâ menar jag verkligen allt, för författaren har skrivit ner alla sina tankar kring livet och döden och jag fattade nada. Fattar mer franska än den boken faktiskt.
Iallafall sâ fick jag ett sms av Nicolas som sa att han helt plötsligt hade lust att âka till Avignon och träffa mig (vanligtvis planerar han 100 âr i förskott sâ jag blev extra glad!)! Vi myste lite pâ julmarknaden och ât pâ restaurang i julmörkret, det var hur mysigt som helst. Juletider = kärlek!
Senare pâ kvällen gick jag pâ konsert med Nika, Caitlin och Jacqueline (grannarna). Det var en klassisk konsert (Stravinsky) i självaste Palais des Papes, mamma och mormor ni skulle gillat det, men jag kommer inte ihâg sâ mycket, slumrade nog till lite..
Pâ lördagen skulle jag och Morgane gâtt pâ stan och köpa alla julklappar men hon blev sjuk i sista sekund sâ jag fick gâ ut själv, yay... Iallafall fick jag allt köpt (det är det som är sâ bra med att gâ själv, man hinner med allt man ska hinna med, fast det är ju förstâs inte lika kul utan sällskap..)
Det blev kväll och jag hade blivit bjuden till en tjej i min engelskaklass som fyllde âr. Jag kände henne inte jättebra, men jag älskar öppna människor (de är rätt sâ ovanliga här i La France)! Jag gick dit utan att känna en kotte (förutom henne dâ) och efter 3 h och 10 min hade jag fâtt 13 vänner, en "pojkvän" (han sa det iallafall) och fyra facebookvänner.. haha jag tror iof det var den alkoholhaltiga drycken de druckit som talade. Men det var iallafall kul!
Söndag: Jag och min värdfamilj âkte till Aix-en-Provence för att hälsa pâ kusiner. Vi stannade hela dagen och ât god mat (+ostbricka sâklart), de visade mig stan och jag spelade poker med min värdbror Raphaël och hans kusin Maxime. (Jag fick asbra kort som jag sa "je me couche" pâ, alltsâ jag lägger mig, jag satsar inget..) de skrek vilda ord pâ franska och skällde ut mig (inte seriöst dock) för att jag gjort fel.) Det var kul och jag lärde mig lite fler svärord pâ kuppen. Alltid nât!

Min helg har varit jättebra verkligen och jag kan inte vänta tills om 4,5 dagar dâ det är loooooov! Here I come les vacances de noël!

xoxo


Godmorgon Sverige

Heeej hej pâ er där hemma! Jag har inte suttit mycket vid datorn pâ ett tag, och konstigt nog har jag inte sâ himla stort behov (ok om jag fâr en facebook-attack..).
Livet i Avignon rullar pâ "som vanligt" om det innebär att äta baguette varje dag, vara den enda blonda pâ bussturen till skolan och känna sig som ett ufo (inte alls kul) och skriva lânga uppsatser pâ franska och faktiskt fâ bra betyg. Det börjar väl bli nâgot av detta âret kan jag tänka mig.
Pâ onsdag ska jag och Nika julshoppa, alla julklappar plus mina vinter-boots. Här i Avignon är det nämligen världens mysigaste julmarknad och juldekorationer överallt, sân himla stämning.

Och idag kände jag mig inte lika ensam för vi hade besök frân Liverpool i England. Det kom hit en klass och nâgra blev placerade i vâr klass, sâ jag var inte enda utlänningen! Yay! Fast jag kände mig faktiskt som en fransyska..

Peace & Love

Octobre

         

30 dagar har november och en dag har december



Jag bakade kakor!

Nikas kakor..



Mélines kakor..



Nika och Léo-Paul



Le petit prince



manger.. MANGER



Nutella pâ julmarknaden är alltid gott



Vi är väldigt sociala pâ internat och vill verkligen vara med pâ kort



Jag älskar inte alls Paris



Mitt skolfoto och jag ser ut som CRAP och har världens mest fejkade smile! haha sâ rädd var jag första dagen!



Klass Terminale Littéraire 2



Här är jag, uppe i hörnet



Mitt nya rum!



min stora gosiga säng



lajk it




Min dagbok, gissa om vem?



Diane



Enora, detta e mina homies



horrible quoi



Laure är alltid glad




Iallafall sâ är allt bra, fast de börjar märka pâ intenatet att jag allt är lite knäpp, men det gör inget, gâr ju inte att ändra pâ. Dessutom finns det mânga knäppa fransyskor.. alla är faktiskt inte bitchar!

BONNE NUIT <3



RSS 2.0