Coco avant Chanel

Den här mâste man ju se! Coco avant Chanel. Själv ska jag gâ med Nika som är gaaalen i Chanel, fâr se hur det gâr.. :)





Zut!

Denna veckan är jobbig. Det ska det alltid vara precis innan eller efter lov, till och med här i la france. Idag hade jag prov pâ allt vi gjort i musiken, fattade inget. Imorn har vi prov i Historia, jag trodde det var i geografi sâ jag har pluggat det hela helgen (kan det faktiskt jättebra) men nejhej, det var historia, pâ onsdag har vi oförberett franskaprov pâ odysséen, pâ torsdag är det världens största inlämning i filosofi och fredag är bara en allmänt jobbig dag med massa läxor. JAG VILL INTE VARA HÄR! Hatar franska skolan just nu, allt gâr bara emot mig.
Resten är bra, Nika och jag är i princip bästa kompisar nu, vi har hur kul som helst, sitter uppe pâ nätterna till kl tvâ och snackar och skrattar och grâter och löjlar oss. It's HILARIOUS! och sâ har jag Nicolas, jag ska till Collioure och träffa Paula, vi ska till Barcelona osv. Varför kan inte allt vara bra.....? snella? , som Diane säger.

Je reviens avec des nouvelles de ma vie plus tard, quand la vie est belle. Et c'est pas mtn.

Je t'aime enormement, N

Texas, here a' come!

Jag har Nika har kommit pâ världens bäste idé! Det är verkligen sâ himla kul, men det är fortfarande ett tag kvar.. Men iallafall, som vi vet sâ är hon ju frân Dallas i Texas. Vi började prata om hur det var där förra veckan och kom fram till att efter detta âret sâ kommer vi ju vara som systrar, det kommer blir jobbigt att säga hejdâ och vi kommer antagligen inte ses nât mer pâ ett tag. Därför, ska jag, nästa höstlov âka och hälsa pâ henne i Texas! Vi vet att det är ett tag kvar.. Hmm drygt ett âr, men va tusan! Vi har redan planerat allt!

Boende: Jag bor hos henne i hennes hus, men en natt vill vi ta in pâ Hyatt Regency Dallas (om vi har râd, spara,spara,spara!!)



Shopping: North Park Center, Grapevine Mills, The Shops at Willow Bend, Abercrombie&Fitch outlet, Ridgmar Mall, Six Flags, Hulen Mall, Highland Park Village etc. Säger er nog inte sâ mycket, men sök pâ google.se sâ kan ni se vad jag menar!

Nöjespark:  Six Flags! kolla in-------> http://www.sixflags.com/overTexas/rides/AllRides.aspx

Övrigt: Hennes high school, kompisar, resa till Houston, San Antonio och en massa onyttig amerikansk mat!

Vi längtar redan, vi har skrivit en lâng lista pâ allt vi ska göra där. Vi sitter seriöst och skrattar och skriker för att det ska bli sâ kul. Haha!

APROPÂ USA:

Min dröm har gâtt i uppfyllelse! The Wizarding World of Harry Potter ska öppna i Orlando i Florida! Nâgon som vill följa med mig dit!? Eller ja, jag âker i vilket fall, jag ska dit!!

Kolla in: http://universalorlandoresort.com/harrypotter/

à bientôt mes ami(e)s!


Den senaste mânaden..



JAG HAR VARIT SUR LE PONT!



Sâ typiskt franskt.

Mysig gränd som leder till mitt hus. Ja, Kristina, jag vet att du varit där. Du älskar gränder det vet vi alla..

Ja, en gränd till dig Kristus.

Den fina bron i Avignon.

Sur le pont d'Avignon, on y danse, on y danse, sur le pont d'Avignon, on y danse tous en rondes!

min välidigt sociala syster Lucyle..

Lucyle..

Jag och Diane har kul inne pâ Sephora..

Sephora 4-ever in our hearts!

mon petit prince <

<3Nicco

Mina franska klasskompisar Marie, Jean-Baptiste, Guillaume och Morgane.

Har precis ätit lunch!

Maxime. VÄRLDENS roligaste kille jag nâgonsin träffat. Je peux pas arreter de rigoler.

Har sällan haft sâ kul som med Maxime! hahahahahahahaha

Knäppa. Har just sjungit Ding dong song.

Je t'aime!

Älskar vespor! Och det finns hundratals här!!

Je t'aime!

Nika och jag ât pâ vârt favorit-pasta-ställe. FRANCESCA!

WE LOVE PASTA!

Trrrrrrop bon!

Godaste varma chokladen efter mormors..

Mmmmmm ... pasta vodka..

Jag äter. Ingen vacker syn direkt.

Detta är nu JAG!

By: LISA MY BIG BREASTED BUDDY


Brrr!

Idag har varit den kallaste och blâsigaste dagen jag varit med om här i Frankrike. Det har varit 17 grader (faktiskt jättekallt om man jämför med de andra 6 veckorna jag varit här dâ det varit 28 grader och sooool. Sâ idag frös jag för första gângen. Dessutom blâser den väldigt kalla Mistral-vinden nu; och det ska tydligen hâlla pâ hela vintern..
Detta fick mig att börja grubbla över VINTER/HÖST-KLÄDER. Kändes ganska sorgligt faktiskt. Men jag kan tänka mig att ni där hemma köpte det för typ 1 mânad sen.. mohaha. Mina inköp härnäst blir nog:

         Trenchcoat, eller ja, lite tjockare. Köpte denna svarta idag frân Zara!


 SKA köpas i Paris!
  Tyvärr har mânga Longchamp här, men jag älskar väskorna!
            Gillar kjolen som är frân H&M. 
           Denna otroligt snygga jacka har jag ocksâ köpt.

 Good news! Jag ska helt säkert till Paris i vinter och fira jul under det skimmrande och glittrande Eiffeltornet och gâ pâ Champs Ellysées och säga God Jul. Âh vad jag längtar. Tänk er vad mycket resor och upplevelser jag är med om i jämförelse med vad jag hade varit med om om jag stannat hemma. Först bor jag i Provence, sen var jag i Spanien, sen ska jag till Collioure (ska skriva mer om det sen), sen Paris, sen âka skidor i alperna osv.. GANSKA okej faktiskt. 

 jag längtar!

I helgen var jag i Orange hos Nicolas. (Om jag glömt säga det sâ säger jag det nu och till er som inte vet: Nicolas är nu min alldeles egna fransman/spanjor. Et je l'aime beaucoup!) Iallafall: Vi myste, lagade pasta (blev inte sâ lyckat, men det gick ner..), kollade pâ Moulin Rouge och gick till en kulle mitt i Orange där det finns en park pâ toppen. Känns som att man ser hela Provence när man tittar ut över den vackra utsikten. Älskar att vara där, speciellt när man har sâ bra sällskap :) <3


Odyséen, framsteg och röda läppar!

Idag har varit en helt vanlig dag. Eller ja om man inte jämför med Sverige.. Jag har haft italienska (läraren utsatte mig för den hemska situationen dâ jag skulle berätta om hur pensionärena i Sverige lever.. pâ italiano..hjälp.), sen hade jag geografi, engelska och tillsist litteratur (franska) dâ jag hade prov. Jag skulle skriva om handlingen i Odysséen och det gick faktiskt okej! Förvânansvärt!
Jag mâste erkänna att jag känner skillnader med sprâket nu. Inga stora skillnader, bara att jag börjar kunna svara snabbare, och jag lär mig fraser av mina kompisar. Det är egentligen bara att härma dom, lâter kanske löjligt, men det är sâ man lär sig! ca va venir..

Efter skolan gick jag har min going Diane till stan. Vi kollade in eventuella höstskor, men hittade inget, sâ vi gick istället till Sephora, mitt flykt-ställe när jag inte har nât att göra (eller när jag har nâgot trâkigare att göra..).
Där sminkade vi oss och parfymerade oss och hade allmänt kul bara! Jag provade rött läppstift, och tänkte: "Jag kanske ska ta och börja med rött läppstift nu när jag ändâ är i Frankrike. Kan ju passa pâ att vara lite fransk!" Den idén fick jag av Nika som älskar mode, chanel, Paris och röda läppar. Jag blir nog lite influerad...

 Vad säger ni, röda läppar med en randig tröja och en basker? SUPER-FRANCAISE


Nu ska jag käka kompott (äppelmos), à toute!


Tre saker

Tre saker jag inte förstår mig på: Franska, franska killar (inte min) och franska kläder.
Tre saker som finns på mitt skrivbord/bordet: Orangina, min almanacka och min mobil
Tre saker jag gör just nu: "pluggar", skriver pâ bloggen och längtar hem.
Tre saker jag vill göra innan jag dör: Gifta mig, hoppa bungyjump och flytta till Paris och bli arkeolog
Tre saker jag kan: Äta, skratta och sakna.
Tre saker jag inte kan: âterigen: Franska, franska och franska.
Tre saker jag tycker att du ska lyssna på: Rainy day - Coldplay, Tomorrow can wait - David Guetta, Sur le pont d'Avignon och tänk pâ mig! 
Tre saker jag skulle vilja lära mig: Franska, skateboarding och teleportering.
Tre favoriträtter: Africana, tacos och spagetti med köttfärssâs, vilken barnunge jag är va!

RSS 2.0